5 redenen waarom creatieve ondernemers zo leuk zijn

Veel boekhouders zijn geen fan van creatieve ondernemers. Ze worden vaak als rommelig bestempeld, hebben minder budget en kosten soms dus meer geld dan ze opleveren. Maar wij zijn juist gek op creatieve ondernemers! En wel om de volgende redenen:

1. Creatieve ondernemers zijn gepassioneerd

Er zijn gepassioneerde ondernemers in alle sectoren van het bedrijfsleven, maar creatieve ondernemers hebben vaak wel een extra drijfveer. Ze doen namelijk echt wat ze leuk vinden, vanuit hun eigen talent en passie. Ze hebben liefde voor hun vak en delen dit graag. Dit levert hele leuke en inspirerende gesprekken op. Ook als het gaat om de boekhouding!

2. Creatieve ondernemers zijn sociaal

Juist omdat ondernemers in een creatief vak vaak hun business halen uit mond-tot-mond reclame, zijn het enorm goede netwerkers. Kopje koffie hier, een biertje of een wijntje daar. Oh, jij hebt een editor nodig, ik ken er nog wel 1! Een fotograaf? Ik heb met haar gewerkt, dat was heel fijn. Zo een groot netwerk vinden wij fijn, want zo blijven wij op de hoogte van wat er in het vak speelt. En omdat we veel creatievelingen kennen, kunnen wij ook mensen met elkaar in contact brengen.

3. Creatieve ondernemers zijn dankbaar

Dat boekhouden geen feestje is, dat weten de meesten. Maar creatieve ondernemers hebben vaak toch wel wat extra moeite met alles netjes bijhouden. En ze realiseren zich vaak niet wat er allemaal kan en mag. Terwijl dat soms behoorlijk kan schelen in je belasting. Al die regeltjes onthouden dat is toch ook meer onze hobby. Elke keer als iemand weer op weg is geholpen is diegene toch altijd weer blij en dankbaar voor de hulp. Dat maakt het werken voor ons als boekhouder natuurlijk weer een stukje leuker!

4. Creatieve ondernemers zijn positief

Mensen die doen wat ze leuk vinden, zijn vaak veel positiever dan degenen die het alleen doen omdat het geld oplevert. Laten creatieve ondernemers nou bij uitstek degenen zijn die over het algemeen veel plezier hebben in wat ze doen. Het is soms een moeilijke sector om je boterham in te verdienen en natuurlijk gaan de zaken niet altijd even goed, maar dat mag de pret niet drukken: het kan morgen allemaal weer beter zijn!

5. Creatieve ondernemers zijn vernieuwend

Creatievelingen denken in termen van ‘nieuw’, ‘anders’ en ‘beter’. Wij ook! De regeltjes blijven de regeltjes, daar zorgt de blauwe-enveloppendienst wel voor. Maar met onze online administratietool kun je het jezelf wel makkelijker maken. Zo weinig mogelijk papieren, zo veel mogelijk digitaal. Wij helpen onze klanten het ‘huiswerk’ leuker te maken. En we staan altijd open voor suggesties!

Je administratie op orde met onze online administratieportal voor creatieve ondernemers

Om het doen van je administratie voor creatieve ondernemers makkelijker te maken hebben we een online administratietool ontwikkeld waarbij je gemakkelijk je BTW kunt berekenen, je facturen kunt bijhouden en je inkomsten en uitgaven inzichtelijk hebt. Probeer onze online administratietool nu gratis en vrijblijvend uit!