Administratie : doe-het-zelven of uitbesteden?

Deze vraag zal voor jou als ondernemer niet onbekend zijn. Maar wat is voor jouw situatie de juiste keuze en wat past het beste bij jou als persoon? De administratie zelf doen, of uitbesteden? Stel jezelf de volgende 3 vragen.


Ben ik een rommelkont?
Het zal je misschien verbazen, maar veel boekhouders zijn privé behoorlijk chaotisch. Maar in hun werk is het een en al structuur wat de klok slaat. Met alle regels, voorschriften en deadlines moet dat ook wel anders zijn we belangrijke zaken over het hoofd. Dat heet controle. Door een deel van de administratie zelf te doen kan je meer orde en ‘grip’ op je bedrijf houden. Maar zodra je het gevoel krijgt dat je de controle kwijt bent en je er niet meer uit komt is het tijd om de professional in te schakelen.

Geld besparen of tijd besparen?
‘Als je alles dagelijks bijhoudt is het minder werk dan als je het tot het einde van het kwartaal laat liggen.’ Hoe vaak heb je deze zin al niet gehoord? Linksom of rechtsom kost het bijhouden van je administratie tijd. Kostbare tijd die je ook aan andere zaken kunt besteden. Als je wat minder werk om handen hebt is het misschien wijzer om wat meer van je boekhouding zelf te doen, maar het je het druk hebt, of tijd wilt besteden aan echt ondernemen is uitbesteden een fijne optie. Laat je hierover goed adviseren. Wacht vooral niet te lang met uitbesteden als je merkt dat je er niet aan toe komt. Dit scheelt later een hoop stress.

Door wie laat jij je opereren?

Hoeveel je ook zelf doet of laat doen; uiteindelijk is het verstand om iemand die het vak kent er naar te laten kijken. Misschien heb je zaken over het hoofd gezien die je voordeel op kunnen leveren. Uiteindelijk laat jij je ook niet door je huisarts opereren maar door een chirurg. Die heeft ervoor gestudeerd en weet hoe het menselijk lichaam in elkaar zit en wat de risico’s zijn. Dat is met boekhouders en accountants ook zo. Zij zien altijd dingen die jij niet ziet in je cijfers. Wat mag wel, wat mag niet, en wat is voor jou het voordeligst.

Dus..
Kijk wat er bij jou en jouw situatie past. Of je de administratie nu compleet uitbesteedt of alleen aan het einde van het jaar even een uurtje met de accountant gaat zitten om te kijken of je niks over het hoofd hebt gezien. Er is altijd een oplossing die voor jou de ultieme uitkomst biedt. Als jij aangeeft wat je wensen zijn, mag je van ons een oplossing-op-maat verwachten.

Wil jij advies over wat het beste bij jouw situatie past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020-7701259 of loop bij ons binnen op het Entrepotdok 65a in Amsterdam!