Organisatieadvies

Werkzaamheden


 • Organisatieanalyse
 • Rapportage
 • Implementatie advies
 • Begeleiding

Voordelen


 • Orde in de chaos
 • Blijvende procesverbetering
 • Groeien met je organisatie
 • Duidelijke kosten

Waarom wij?


 • Mensen uit de praktijk
 • Passie voor het vak
 • Duidelijke kosten
 • Bewezen resultaten

Organisatieadvies voor procesverbetering

We hebben tegenwoordig toegang tot allerlei software die belooft ons leven een stuk makkelijker te maken. Zo ook als het gaat over de administratieve processen in een bedrijf. Maar hoe komt het dan dat het in heel veel bedrijven niet van de grond komt? Soms lijkt het wel alsof de chaos alleen maar groter wordt! We digitaliseren ons suf, maar de papierwinkel lijkt niet minder te worden. De printer draait nog steeds overuren. En wat moet je in hemelsnaam met al die losse bonnetjes? Digitale facturen komen overal in het bedrijf binnen om vervolgens te verdwijnen in overvolle mailboxen.

Hoe zorg je ervoor dat een inkoopnota ook door de juiste persoon gecontroleerd wordt? Wie bepaalt er welke factuur betaald mag worden? En hoe hou je inzicht in hoeveel tijd je mensen aan een project besteden? Waar kun je zien wat een project daadwerkelijk gekost en opgeleverd heeft? Alle mooie en dure software ten spijt zie je door de bomen het bos niet meer. En wat vertellen die mooie cijferrapportjes je nu eigenlijk?

CijferCombinatie als organisatieadviesbureau

   

Wij komen dit probleem vaak tegen: een overkill aan papier, data en cijfers, maar te weinig informatie waar een ondernemer echt wat mee kan. Je weet wat je nog op de bank hebt, maar hebt nauwelijks inzicht in waar het geld echt verdiend wordt. Met welke projecten, of met welke klant. De papierwinkel lijkt maar niet af te nemen.  Jij en je mensen besteden meer tijd aan de administratie dan aan het werkelijk managen van je business en je projecten. Je geeft geld uit aan handige software en apps maar worden ze ook goed gebruikt? Alle rapportages ten spijt heb je geen gekoppelde, zinvolle ondernemersinformatie. Dat kan niet de bedoeling zijn.

De organisatiestructuur verbeteren

Wanneer je orde wil scheppen in de chaos schakel je ons in. Wij komen bij je kijken waar het spaak loopt; waar het efficiënter, nauwkeuriger en vooral makkelijker kan. Vergelijk het met een snelweg: we brengen het verkeer in kaart, vertellen je waar de files ontstaan en de knooppunten in je huidige proces zitten. We komen met oplossingen daarvoor. En het allerbelangrijkste: we bekijken samen met jou wat jij als ondernemer aan informatie nodig hebt om je organisatie te kunnen sturen en geld te verdienen.

Wij helpen je organiseren en automatiseren in het administratieve proces. Onze visie is dat de administratie de organisatie moet dienen; niet andersom. Zo creëren we rust en helderheid in het proces, en daardoor ruimte voor groei van je bedrijf.

Interessant? Neem contact met ons op!

Voorbeeld van een organisatieadvies stappenplan

1.      Organisatieanalyse

Een van onze adviseurs komt kijken en praten. Bij jou, en bij de mensen die onderdeel uitmaken van je administratieve proces. We brengen in kaart hoe het nu loopt en stellen een rapportage op van de knelpunten. We kijken niet alleen naar je organisatie, maar ook naar jouw informatiebehoefte als ondernemer. En waar het spaak loopt. Dat noemen we de diagnose.

2.      Toekomstplannen in beeld

Om een goed voorstel te kunnen maken praten we ook met jou over je toekomstplannen. Je wilt immers een oplossing waar je langere tijd mee door kunt. Vervolgens komen we met een aanbeveling. Wat kan/moet beter, en hoe? Dat betreft zowel de interne organisatie als software die je kan helpen. Ga je mee in het proces? Dan is het committent vanuit de leiding van het bedrijf essentieel. Goed voorbeeld doet goed volgen.

3.      Implementatie organisatieadvies

Dan volgt de implementatie, aan de hand van een uitgewerkt stappenplan. Veranderplannen werken namelijk beter als ze stapsgewijs geïmplementeerd worden. We communiceren samen met jou de nieuwe koers naar je medewerkers. We begeleiden je organisatie en je mensen bij de implementatie van nieuwe processen en – waar nodig – andere software. Verandering is lastig: dat weten we. Maar met een goed plan, committent van het management en duidelijke uitleg en begeleiding gaan we er komen.

4.      Organisatieontwikkeling

Vervolgens tracken we samen met jou hoe het loopt, en wat het oplevert. Moet er op details bijgestuurd worden. Is er extra training van je mensen nodig. We gaan pas weg als jij weer opgelucht ademhaalt.

Organisatieadvies voor mkb of groter bij CijferCombinatie Amsterdam

Waarom zou je CijferCombinatie hiervoor inschakelen? We zijn geen theoretische consultants en we verkopen geen software. Wij zijn mensen uit de praktijk en wij zijn ook ondernemer. Daarom weten we ook dat haperende processen en gebrek aan financieel inzicht zand is in de raderen van ondernemerschap. Wij bedenken een oplossing die bij jou en je onderneming past. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Weten of wij jou naar het volgende level kunnen tillen?

Neem contact op met Cijfercombinatie

Rami
Partner
Of bel: 020 – 770 1259

Marcel
Partner
Of bel: 020 – 770 1259