Administratie zelf doen: Excel of boekhoudpakket?

De laatste jaren is er een stortvloed aan boekhoudpakketten, tools en apps bijgekomen. We snappen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is er mis met Excel denk je dan?

Zelf je administratie bijhouden? Het klinkt misschien raar, maar als administratiekantoor juichen we dat van harte toe! Zo hou je zelf de vinger aan de pols en kun je dus sneller bijsturen. En laten we eerlijk zijn: we hebben ’t voor de meeste bedrijfsadministraties niet over hogere wiskunde…

 

Keep it simple
Natuurlijk, er is van alles mis met Excel. Het ziet er niet fancy uit. Je hebt vakkennis nodig, maar het is wel goedkoop! En voor een eenvoudige administratie meer dan voldoende. Vanuit CijferCombinatie werken wij met een eigen Excel format. Kost je niks. Hierin kun je heel simpel de inkoop en verkoop bijhouden. De complete formules staan er in, het is een kwestie van bijhouden. Als je zelf de BTW aangifte wilt doen, kunnen wij het checken. En aan het einde van het jaar hebben we genoeg info om je jaarwerk te doen.

 

I love fancy!
Als je net begint met je bedrijf is het natuurlijk prettig om lekker te kunnen werken. Je wilt het administreren leuk maken: starten met je bedrijf kost al genoeg energie! Een mooie factuur lay-out en direct digitaal factureren. Facturen die binnenkomen meteen vastleggen. Je banksaldo up to date inzien. Direct zien wat er nog openstaat. Steeds meer boekhoudpakketten worden ‘smart’ en herkennen factuurgegevens. Hierdoor kunnen ze bijna automatisch boeken. Dit scheelt een hoop tijd naarmate het pakket jouw bedrijf steeds beter leert kennen. Daarbij kan je een boekhoudpakket makkelijk koppelen aan je accountant. Zo kunnen we tussentijds checken of je goed bezig bent, en hebben we allebei ‘realtime’ inzicht in je cijfers.

 

Wat kost dat?
De functies en gebruiksvriendelijkheid verschillen per pakket en zo dus ook de prijzen. Er zijn al pakketten vanaf € 12,50 per maand. En pakketten waarbij je honderden euro’s per maand aftikt, met uitgebreide opties zoals urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM en wat niet meer. Dat gaat vaak in de vorm van extra modules, dus als je van plan bent om flink te groeien is een pakket dat uitgebreid kan worden geen overbodige luxe.

 

Wij werken in verschillende pakketten samen met onze klanten, afhankelijk van de omvang van de administratie en wat een klant zelf wil en kan doen. Wil je advies over de of weet je zelf niet zo goed wat het beste bij jou past? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons op nemen. Bel of stuur een mail aan info@cijfercombinatie.nl.