Is freelancen iets voor mij? 5 eigenschappen!

Vrijheid. Dat is voornamelijk waar de meesten aan denken als ze denken aan freelancers. Weinig werken, veel betaald krijgen. Foto’s van laptops op witte zandstranden of vanaf een wolkenkrabber ergens op de wereld. Wat een heerlijk vooruitzicht. Maar sommigen twijfelen vaak lang voor ze de stap tot het worden van freelancer zetten. Ben jij zo iemand die twijfelt?

Wij als boekhouder voor freelancers vertellen je 5 eigenschappen die een goede freelancer moet hebben.

1. Een goede freelancer denkt out-of-the-box

Het is een uitgemolken term maar je kijkt graag verder dan je neus lang is, stelt graag unieke ideeën voor en vind het nog leuker om ze uit te voeren. In het algemeen wordt je vaak gezien als een vreemde eend, maar dat vind je eigenlijk best wel lekker omdat je weet dat jouw ideeën altijd net een beetje beter zijn.

2. Een goede freelancer is oplossingsgericht

Met een eigen bedrijf kan je niet naar je baas lopen omdat de inkt van de printer op is, je computer niet doet wat hij moet doen of omdat een klant onaardig is. Je bent IT-er, office manager, debiteuren/crediteuren- beheerder, relatiemanager, koffiejuffrouw, salestijger en boekhouder in één. Je hoeft gelukkig niet overal heel erg goed in te zijn, maar je ziet in ieder geval het belang van alles in. Je snapt de basis van de verschillende processen en daardoor herken je problemen bij opdrachtgevers ook sneller EN kan je het oplossen. Die boekhouder kun je trouwens ook gewoon inhuren, wij zijn dé boekhouder voor freelancers.

3. Een goede freelancer heeft erkenning voor de kwaliteit van anderen

Samenwerken is als freelancer vrijwel onoverkomelijk. Of het nou met je boekhouder is, je opdrachtgever of een leverancier. Je kan niet altijd alles maar alleen doen. Je ziet de kwaliteit en de meerwaarde van de ander en je hebt er ook geen moeite mee om deze openlijk uit te spreken.

4. Een goede freelancer kan onenigheid netjes oplossen

Openlijk positief zijn en complimenteren kan je als geen ander. Maar je kan het niet altijd maar met elkaar eens zijn. Jij begrijpt als geen ander dat een vergadering met 10 anderen NIET het moment is om daar iemand op aan te spreken. Ongeacht wat de relatie is. Onenigheid los je met elkaar op. Niet met allerlei anderen erbij. Als iemand dat wel bij jou doet, raakt dat je ook behoorlijk.

5. Een goede freelancer is een tikkeltje koppig

In de goede zin van het woord want als iemand zegt dat iets niet kan of dat jij iets niet kan, dan bewijs je graag het tegendeel. Dat drijft je om het uiterste uit jezelf te halen, elke steen om te keren en je leert er super veel van. (ook al blijkt de ander achteraf toch gelijk te hebben) Dit is je motivatie. Je drijfveer. Die je helpt ontwikkelen en ervoor zorgt dat je alles geeft. Voor je klant, maar vooral voor jezelf en dat maakt je waardevol.

Op zoek naar een boekhouder speciaal voor freelancers?

Ga jij de stap maken om te gaan freelancen? Wij als boekhouder voor freelancers kunnen je helpen met je administratie. Met onze online administratieportal voor freelancers doe jij het invulwerk en nemen wij het lastige boekhoudstukje voor je uit handen.