Btw-aangifte doen via ons online administratieprogramma

Belastingzaken, voor veel ondernemers niet de favoriete bezigheid. Of je nu starter bent of al jarenlang onderneemt maakt niet zoveel uit. Het is je vak niet, je vindt het niet leuk, je vindt het ingewikkeld of je houdt je liever met andere zaken bezig. Allemaal legitieme redenen! Maar toch wil je wel je zaakjes op orde hebben. Hierbij onze tips om je btw-aangifte zo snel en efficiënt mogelijk te doen.

Snel en gemakkelijk btw-aangifte doen

De btw-aangifte hoeft niet ingewikkeld te zijn. Uiteraard zijn er een aantal uitzonderingen die ingewikkeld zijn, maar gelukkig hoeven de meesten daar geen rekening mee te houden. Ons online administratieprogramma biedt alle tools om jouw btw-aangifte soepel te laten verlopen. Daarnaast houd je in onze boekhoudsoftware je administratie keurig bij. Hoe simpel dat is leggen wij je hieronder graag in een aantal stappen uit.

Maak binnen 2 minuten een gratis proefaccount aan voor ons online administratieprogramma

Inkomsten en uitgaven beheren in onze online administratieportal

Dat je geld binnen krijgt en uitgeeft weet je, maar houd je dit ook netjes bij? De administratieportal heeft een handige functie waarin je je inkomsten, uitgaven en de btw die daarop zit kunt bijhouden en berekenen. Hoeveel er precies binnenkomt en hoeveel btw je daarover berekend geef je op onder de knop ‘Inkomsten’. Waar je je geld aan uitgeeft, hoeveel en hoeveel btw je daarover betaald hebt, dat geef je aan onder de knop ‘uitgaven’. Doordat de tool op alle devices beschikbaar is heb je altijd en overal inzicht in je inkomsten en uitgaven.

Handige online btw-calculator

Het online administratieprogramma bevat een slimme btw-calculator waarin je gemakkelijk je btw kunt berekenen. Onder de knop ‘btw-calculator’ vind je vervolgens de btw-aangifte terug over het hele jaar of per periode. Het is maar net welke informatie voor jou relevant is. Zo kun je constant blijven tracken wat je de volgende periode waarschijnlijk moet betalen, of terugkrijgt. Wel zo prettig om te blijven volgen hoeveel je eventueel apart moet zetten.

Controle en het indienen van de btw-aangifte

In de aangiftemaand krijg je van ons een mailtje met de vraag of je administratie al helemaal is bijgewerkt. Zo ja, dan voeren wij de controle uit. We willen toch zeker weten of er niet misschien een foutje in is geslopen. Daarna sturen je het voorstel voor de aangifte. Als jij met de aangifte akkoord bent dienen wij de aangifte voor je in.

Btw-betalen?

Als de aangifte is ingediend krijg je van ons bericht met een kopie van de aangifte. Mocht je geld moeten betalen, dan krijg je uiteraard ook de betaalgegevens en de uiterlijke betaaldatum. Wel zo overzichtelijk!

Maak nu een gratis proefaccount aan voor onze administratieportal

Wil jij ook gemakkelijker en sneller je btw-aangifte doen? Altijd en overal inzicht in je administratie? Maak hier een gratis proefaccount aan voor ons online administratieprogramma.