Spotlight: Baydir Hoefsmit

Wat wij doen vinden we interessant, maar we vinden het nóg interessanter wat onze klanten doen. Zonde om de leukste ondernemersverhalen niet met jullie te delen, dachten wij zo. Vandaag in de spotlight: ervaringsdeskundige (coach) Baydir Hoefsmit.

 

Wie ben je?

In dit theater wat we het leven noemen speel ik de rol van Baydir Hoefsmit, ben ik lichamelijk geboren in 1987 (31 jaar), woon ik in Amsterdam en ben ik Gelukkig (&) Ervaringsdeskundig.

Wat doe je?

Ik ondersteun mensen als ervaringsdeskundige (coach). Als resultaat van wat ik doe staan de mensen waarmee ik samenwerk bewuster in het leven, hebben ze meer zelfliefde, meer zelfvertrouwen, hebben ze helderheid in waar ze heen willen, zijn zij weer ZELF in controle over hun leven, voelen zij hun eigen innerlijke kracht weer, en is hun basisniveau, hun fundering van geluk een heel stuk hoger, waardoor het leven gewoon als veel fijner wordt ervaren. Juist omdat ik zelf zo veel heb meegemaakt aan angsten, depressie, burn-outs, verslavingen, stoornissen, onhandige patronen etc. voelen mensen dat ze zichzelf kunnen zijn bij me. Er is gelijkwaardigheid, en vanuit daar is groei mogelijk.

Waar haal jij de meeste energie uit als ondernemer?

Creatie vind ik heerlijk (schrijven van content, muziek, video’s), en al helemaal als ik weet dat andere mensen er wat aan hebben. Ik houd van oprecht en authentiek verbinden, waardoor alles er gewoon mag zijn. Alle maskers mogen af. En ik vind het heerlijk dat mijn werk zowel de mensen waarmee ik samen werk laat groeien, als ikzelf. Ik leer ook enorm veel van de mensen waarmee ik werk.

Waar heb je als professional het meeste van geleerd?

Van mijn eigen levenservaringen. Dit is een enorme krachtbron. Ook heb ik enorm veel geleerd van de hulp die ik gehad heb. Mentoren, coaches, therapeuten, boeken, video’s, opleidingen. Alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat dit nu kan doen. Ik leer elke dag als ondernemer. Van de mensen die ik ontmoet, mijn familie en vrienden, de workshops en seminars waar ik heen ga, tot mijn boekhouder, de belastingdienst, en de bus die precies wanneer je een belangrijke afspraak hebt, niet komt opdagen (radicale acceptatie van het moment, geduld enzo).

Wat is jouw grootste #faal moment?

Haha, heb je even? Nu kan ik natuurlijk zeggen: “Falen bestaat niet, er is enkel feedback.” Inmiddels kijk ik ook zo naar het leven, alles is een leerweg en van elke situatie valt te leren. Hierdoor bestaat falen niet meer omdat je er altijd wat uit kan halen. Maar zo voelt het uiteraard niet altijd 😉

Mijn grootste “faal” momenten zijn de momenten geweest waarbij ik mijzelf niet durfde te verkopen, dus gratis of voor weinig geld mensen ging ondersteunen terwijl ik zelf financieel aan de grond zat en maar moest zien hoe ik mijn huur moest betalen. Nobel, maar praktisch niet zo handig natuurlijk. Dit is ook een leerproces, jezelf op waarde schatten. En dat dan ook durven vragen!

Welk werk ben je het meest trots op?

Oprecht en eerlijk: Het werk wat ik aan mijzelf gedaan heb. Ik ben elke dag zó trots en dankbaar voor alle kleine stapjes die ik gezet heb, welke het enorm grote verschil hebben gemaakt! Ik had nooit kunnen bedenken dat dit zo positief zou aflopen. Mijn “zwaktes” zijn mijn kracht geworden. Eeuwig dankbaar! Zo ben ik trots op iedereen die ervoor kiest voor zijn of haar eigen geluk, die de moed heeft zich te ontwikkelen en alles aan durft te kijken omdat ze weten dat ze er beter uit komen. You are Awesome!

Aan welk project werk je nu?

Op dit moment ben ik bezig met het maken van een gratis Gelukschallenge, en een betaalde online video cursus waarin ik kennis deel en anderen ondersteun op 5 gebieden. Ik noem ze 5 stappen naar “Ik Ben Awesome!”

Ook bied ik 1 op 1 trajecten aan in deze stappen.

Dit zijn de 5 stappen:

Stap 1 – GeluksBewust Zijn (combinatie van Gelukkig Zijn en Bewust Zijn)

Stap 2 – Zelfliefde

Stap 3 – Zelfvertrouwen

Stap 4 – Toekomstvisie

Stap 5 – Structuur & Focus

Must do voor je pensioen?

Dingen als bungeejumpen met een BMX-fiets (Yes, I really did that), duiken op vette plekken, knuffelen met kangaroos en parachutespringen heb ik al van mijn lijstje af mogen strepen. De lust naar extreme dingen begint nu wat te settelen. Mijn enige echte doel is een vervuld en gelukkig leven leiden. En op mijn bucketlist staat nog genoeg, onder andere meer van de wereld zien, reizen. Een succesvol bedrijf opzetten welke veel positieve impact maakt op het geluksgevoel van veel mensen!

Meer weten? Bekijk hier een video interview met Baydir of neem een kijkje op www.ikbenawesome.nl