Spotlight: Jeroen van Olffen a.k.a. Jay.Soul

Wat wij doen vinden we interessant, maar we vinden het nóg interessanter wat onze klanten doen. Zonde om de leukste ondernemersverhalen niet met jullie te delen, dachten wij zo. Vandaag in de spotlight: Jeroen van Olffen, beter bekend als Jay.Soul!

Wie ben je?

Jeroen van Olffen, artiestennaam Jay.Soul

Wat doe je?

Ik ben muziekproducer, componist en muzikant. Ik maak muziek, zowel met andere artiesten als in opdracht – voor theater en visuele media (film, tv, documentaires en reclames voor duurzame bedrijven en non-profits).

Waar werk je momenteel aan?

Veel nieuwe instrumentale tracks maken om rond te sturen aan de vocalisten met wie ik werk, en aan artiesten met wie ik graag nog wil gaan samenwerken. Daarnaast het benaderen van bestaande en nieuwe contacten in theater en film, omdat ik graag meer projecten wil doen in die richting. Tenslotte, zit er de nodige tijd in de lessen voorbereiden die ik wekelijks geef aan een groep volwassen studenten bij UnitedPop, voor de module Music Designer.

Waar haal jij de meeste energie uit als ondernemer?

Het creëren van een nieuw stuk muziek blijft het leukste. En als het publiek, mijn opdrachtgever of muzikale partner er dan blij mee is, motiveert dat altijd opnieuw! En meer in het algemeen, hard werken dat zich – soms na lange tijd pas – uitbetaalt in tastbare resultaten en inkomsten, zoals een bestaand liedje wat jaren later in een film of game gebruikt wordt.

Waar heb je als professional het meeste van geleerd?

Dingen gewoon aanpakken, ook als je er misschien nog niet helemaal klaar voor denkt te zijn. Zo maak je sprongen vooruit in je ontwikkeling. Het werken met mensen die nog meer ervaring hebben, is ook altijd weer goede manier om dingen bij te leren of aan te scherpen.

Wat is jouw grootste #faal moment?

DJ software die vastliep tijdens een optreden met mijn Chinese project AM444. Maar je daar zo goed en rustig mogelijk uit redden, is dan wel weer leuk!

Welk werk ben je tot nu toe het meeste trots op?

AM444, mijn samenwerking met één van China’s meest interessante artiesten, ChaCha Yehaiyahan. We hebben veel goede muziek samen uitgebracht, in meerdere werelddelen opgetreden en mooie avonturen meegemaakt. En een paar muziekbewerkingen/arrangementen die ik vorig jaar voor een theatertournee met Huub van der Lubbe heb gemaakt.

Welke tip heb jij voor startende ondernemers?

Bedenk goed wat je precies wilt gaan doen, waarom, en hoe je zo authentiek mogelijk kan blijven als ondernemer. Gemeende passie komt altijd over op anderen. Zorg dat je om de zoveel tijd evalueert en eventueel bijstuurt, ook over of je zaken slimmer kan aanpakken of uitbesteden. Ik heb altijd teveel zelf gedaan, namelijk. En verder natuurlijk zorgen dat je door blijft gaan als het moeilijk wordt of tegenzit!

Wat is voor jou een must do voor je pensioen?

Nog ontzettend veel muziek maken, en een aantal vrienden opzoeken in het buitenland.

Hoe kunnen mensen in contact komen met jou?

Je kunt mij vinden op: http://linkedin.com/in/jeroenvanolffen of www.itwontstop.com