5 redenen waarom Amsterdam dé stad is voor freelancers en creatieve ondernemers

Dat Amsterdam een geweldige stad is weet iedereen die er woont en/of werkt. Maar wat maakt Amsterdam nu zo bijzonder voor freelancers en creatieve ondernemers? Wij gingen op onderzoek uit.

1. Als freelancer kun je overal werken

Aan koffiebarretjes en flexbureaus geen gebrek. Van tijdelijke bedrijfsverzamelgebouwen tot hypermoderne flexkantoren. Verspreid over de stad vind je overal digital nomads en inspirerende ondernemers. Het maakt niet uit in welke sector je werkt, je kunt overal aansluiting vinden.

2. Als freelancer ben je nooit alleen

Door al die flexplekken is het heel makkelijk om in contact te komen met andere ondernemers. Dat is goed voor je sales, maar het is ook inspirerend. Hoe gaan anderen om met wanbetalers en lastige opdrachtgevers? Hoe kan je elkaar helpen om een klus naar een hoger niveau te tillen? Naast dat flexplekken je hiertoe de mogelijkheid geven zijn er ook veel ondernemersgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

3. In Amsterdam is overal werk te vinden

Er valt altijd wel iets te doen. Soms kun je wat kieskeuriger zijn dan anders, maar over het algemeen is er werk in overvloed. Door het grote netwerk van freelancers is het makkelijker om op plekken terecht te komen waarvan je nooit had verwacht dat je er terecht zou komen. Dat is juist hetgeen wat freelancen voor de meesten zo leuk maakt.

4. Go with the flow is de mentaliteit 

Door de grote hoeveelheid freelancers zie je dat gedurende het jaar er periodes zijn van hard werken en periodes van ontspannen. Als het regent en het is koud buiten is zie je overal driftig discussiërende en typende mensen zitten. Maar zodra de eerste zonnestralen zich laten zien wordt de thee of koffie verruild voor een biertje of een wijntje en tref je elkaar op een terras. Freelancers in Amsterdam staan bekend om hun harde werken, maar schaamteloos van het mooie weer genieten hoort daar ook bij.

5. Amsterdam heeft een internationaal netwerk voor freelancers

Heb je de ambitie om meer in het buitenland te gaan werken of mensen uit een andere cultuur te ontmoeten? Dan is Amsterdam ook the place to be. We hebben niet alleen een ruim aanbod aan Nederlandse ondernemers, er trekken ook steeds meer internationale freelancers naar de stad die zich in Nederland als ondernemer registreren. Ken je iemand die niet uit Nederland komt maar wilt gaan freelancen in Nederland? Deze link helpt ze verder op weg:

https://www.iamsterdam.com/en/work/start-a-business/going-freelance

Op zoek naar een boekhouder speciaal voor freelancers?

Dan ben je bij CijferCombinatie aan het juiste adres. Als boekhouder voor freelancers in Amsterdam helpen we je graag met je administratie. Liever zelf aan de slag? Onze online administratietool voor zzp’ers helpt je je administratie gestructureerd bij te houden. Lees hier meer over onze online administratietool.